El Festival

Days of Wisdom (9, 10 i 11 d'agost - Cervià de Ter)

Impulsat i dirigit per Maria João Pires, aquest festival d’estiu tindrà lloc a l’agost a Cervià de Ter, poble situat a la província de Girona. L’esplèndid edifici de l’antic monestir acollirà aquest esdeveniment, que tindrà una durada de 3 dies i que oferirà concerts (de vegades amb escenografies), així com formes artístiques basades en el diàleg entre la música, la literatura, el teatre i la dansa.

La primera edició, a l’agost 2019, retrà homenatge a l’esperit del lloc, recordant la seva vocació espiritual i transposant-la als valors artístics. En una perspectiva de refundació simbòlica, un grup de dones compost per Maria João Pires (piano), Lilit Grigoryan (piano), Jiana Peng (piano) i Talar Derkmanjian (soprano) seran les guardianes de la creativitat, i més precisament del vocalisme.

Aquesta primera edició té com a objectiu principal subratllar la importància de la veu com a component primordial de la vida i de l’expressió musical: veu de l’alè original, de la paraula, de la comunicació, veu de cant, és clar, així com la veu secreta, a vegades dissimulada però sempre present – innere Stimme, escriu sovint Schuman – de la música instrumental.

El primer concert, destinat a recordar l’espiritualitat del lloc, proposa obres pianístiques i vocals de Johann Sebastian Bach, Frederic Mompou, György Kurtag, Komitas i Arvo Pärt. El segon concert proposa peces per a veu i piano de Chopin i Liszt. Les Mélodies polonaises de Chopin i els Lieder de Liszt, probablement l’aspecte més íntim i menys conegut del seu art, s’alternaran amb obres per a piano sol tardanes de Chopin i la Sonata en si menor de Liszt. Dins d’aquests dos universos poètics i sonors, també escoltarem peces rarament interpretades, transcripcions de Liszt per a piano sol i melodies de Chopin. El tercer concert es dedicarà a uns dels principals conjunts de la música universal: el grup de les tres darreres Sonates per a piano de Beethoven, op. 109, op. 110 i op. 111. En un esperit de diàleg entre música i text, la interpretació d’aquestes tres obres mestres s’acompanyarà de la lectura d’una selecció de cartes del mateix compositor.

Comprar entradesComprar abonament 3 dies

Aquest projecte neix al Centre d’Arts de Belgais, espai fundat a Portugal per Maria João Pires, on ofereix regularment tallers interdisciplinaris, concerts i enregistraments.